Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Fashion It Is ;)

Εάν είσαι ανήσυχο πνεύμα περί μόδας, αν σου αρέσει να ψάχνεσαι, να κοιτάς νέα πράγματα, να εξερευνείς λίγο τις τάσεις, έχω να σου προτείνω 3 πολύ καλά sites. Μέσα από αυτά μπορείς να κοιτάς διάφορα looks και, γιατί όχι, να παίρνεις ιδέες και να τις εφαρμόζεις στο δικό σου στυλ. Let's get inside the fashion world λοιπόν ;)


* LookBook (http://lookbook.nu/)


Είναι ίσως η μεγαλύτερη διαδικτυακή κοινότητα fashionistas. Αρχικά για να κάνεις λογαριασμό σε αυτό το site έπρεπε κάποιος να σου στείλει invitation, αλλά εδώ και αρκετό καιρό πλέον, αυτό δεν είναι απαραίτητο μιας και το Lookbook δίνει σε όλους τη δυνατότητα  να μοιραστούν τις καθημερινές στυλιστικές τους επιλογές. Είμαι σίγουρη πως μέσα σε όλα τα υπόλοιπα θα δεις και μερικά looks που σίγουρα στην Ελλάδα ή "θα έτρωγαν ντομάτες ή κράξιμο", για να είμαστε ειλικρινείς. Μπορεί μερικά στυλ να σε κάνουν να σταυροκοπηθείς και να πεις "Θεέ μου,πως κυκλοφορεί έτσι?!", αλλά υπάρχουν και τα υπόλοιπα που αποτελούν πραγματική έμπνευση. Σε αυτόν τον ιστότοπο λοιπόν, έχεις τη δυνατότητα να ανεβάσεις τα δικά σου looks, να κάνεις hype, like, comments στα σύνολα άλλων ατόμων. Τέλος, υπάρχει μεταξύ άλλων επιλογών και αυτή της συνομιλίας σε forum του site.

( Μικρά suggestions είναι να τσεκάρεις τα προφίλ των Chiara Ferragni και Andy T. που έχουν εξελιχθεί σε fashion icons )



Σε αυτό το site τα μέλη έχουν τον τίτλο του Style Icon, αυτό και μόνο σου δίνει μία παραπάνω αυτοπεποίθηση η αλήθεια είναι. Και εδώ υπάρχουν οι ίδιες επιλογές με τον προηγούμενο ιστότοπο και οι σκοποί είναι οι ίδιοι, να μοιράζονται δηλαδή άτομα τις στυλιστικές τους επιλογές, να μιλάνε για τα διάφορα fashion trends και style tips, προσπαθώντας ταυτόχρονα να μαζεύουν chic points με αντίστοιχες chic ανταμοιβές, όπως gift cards και η δυνατότητα να είσαι η επιλογή για το κομμάτι του editorial.

( Σε περίπτωση που δεν το προσέξεις εσύ, σε ενημερώνω ότι τα περισσότερα μέλη έχουν και δικά τους fashion blogs στα οποία μπορείς να ρίξεις μία ματιά και να πάρεις ιδέες για δικά σου looks. )

* Polyvore (http://www.polyvore.com/ )


Η fashion πλευρά αυτού του site σου δίνει τη δυνατότητα να δείξεις όλη σου τη δημιουργικότητα, φτιάχνοντας τα δικά σου looks με items και επιλογές που σου δίνονται. Συνδυάζεις διαφορετικά μοτίβα, διαφορετικά υλικά, διαφορετικά χρώματα και δημιουργείς εσύ αυτά τα looks που σε εκφράζουν, με όλα εκείνα τα στοιχεία που σου αρέσουν και προτιμάς. Μπορείς να πάρεις μέρος σε διαγωνισμούς (πχ. τρέχει τώρα ένας που σε στέλνει στα κεντρικά γραφεία της VOGUE στην Αμερική), ενώ σου δίνονται και συγκεκριμένες επιλογές, ώστε να έχεις μία βάση για να δημιουργήσεις το σύνολο που θες.

( Μπαίνεις στο ρόλο της fashion stylist και αφήνεις ελεύθερη τη δημιουργικότητα και τη φαντασία σου, βάζοντας πινελιές της δικής σου αισθητικής περί μόδας και στυλ. )

xoxo
Atha ^_^

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright © Sparkles. Template created by Volverene from Templates Block
WP by WP Themes Master | Price of Silver