Kαμιά φορά βαριέσαι να βγεις έξω και θα προτιμούσες να κάτσεις σπίτι και να δοκιμάσεις την τύχη σου σε σπιτικά cocktails. Εγώ είμαι εδώ, μαζί με το google και σου παρουσιάζουμε κάποια χρωματιστά και άκρως δροσιστικά cocktails που μπορείς να φτιάξεις σπίτι, μπας και γλυτώσεις κανα λεφτό τώρα στο τέλος του καλοκαιριού.
Mango Lassi
Αρκετός πάγος |
1 μέρος βότκα με άρωμα βανίλια |
1 μέρος Amaretto |
2 μέρη χυμός μάνγκο |
Μία φέτα μάνγκο και ένα κερασάκι μαρασκίνο για το γαρνίρισμα |
Βάλε στην κατάψυξη ένα κολονάτο ποτήρι.
Ρίξε τον πάγο, τη βότκα, το Amaretto και το χυμό μάνγκο στο σέικερ, χτύπα καλά και σούρωσέ τα στο ποτήρι. Στόλισε με το μάνγκο και το μαρασκίνο.
Berry Mojito
5 φρέσκα φύλλα δυόσμου |
1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη |
2 λάιμ στυμμένα |
2 μέρη ρούμι |
1 / 2 μέρος Chambord (λικέρ φραμπουάζ) |
1 / 4 μέρους Blue Curacao |
λίγη σόδα |
Δυόσμο και βατόμουρα για το γαρνίρισμα |
Σε ψηλό ποτήρι λιώσε το δυόσμο με πιρούνι.
Πρόσθεσε τη ζάχαρη και το χυμό από τα λάιμ κι ανακάτεψέ τα καλά.
Πρόσθεσε παγάκια, το ρούμι, το Chambord και το Blue Curacao και συμπλήρωσε με σόδα.
French Cosmo
3 μέρη χυμός ανανά |
1 1/2 μέρος βότκα |
1 / 2 μέρος cassis |
Μία φέτα ή φύλλο από ανανά για το γαρνίρισμα |
Χτύπα στο σέικερ όλα τα υλικά με πάγο και στράγγισέ τα σε παγωμένο ποτήρι του μαρτίνι. Γαρνίρεις με μια φέτα ανανά ή αφήνοντας ένα φύλλο ανανά μέσα στο ποτήρι.
1 μέρος πολτοποιημένο (στο μπλέντερ) πεπόνι |
11/2 μέρος τεκίλα |
1 μέρος triple sec |
3 / 4 μέρους χυμός λάιμ |
1 / 2 μέρος σιρόπι (το φτιάχνεις διαλύοντας 1 μέρος ζάχαρη σε 1 μέρος βραστό νερό και το αφήνεις να κρυώσει) |
Μπαλίτσες από πεπόνι για το γαρνίρισμα |
Χτυπάς στο σέικερ όλα τα υλικά με πάγο. Γαρνίρεις το ποτήρι με τις μπαλίτσες από πεπόνι. Επίσης, μπορείς να βάλεις αλάτι στο χείλος του ποτηριού.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου